Una de les tradicions d’aquestes dates de Nadal és l’enviament de felicitacions en tots els format possibles. En elles,  incloem els millors desitjos de felicitat, alegria, il·lusió, per a aquestes festes i per al nou any que està per arribar. El problema d’aquesta bonica tradició és  el moment personal, anímic i emocional de cadascun de nosaltres.

Les persones en dol senten molt accentuat  la sensació de soledat, hi ha una hipersensibilitat molt accentuada justament en aquestes dates. De fet moltes d’elles voldrien que tot hagués passat ja!

Tot et recorda que tu no estàs emocionalment com els altres, que a tu et falta…….. s’aguditza la tristesa en veure a tothom amb aquesta  germanor Nadalenca que pot arribar a ofendre. Per tot plegat us recomano que en aquestes dates NO feliciteu les festes de Nadal a qui ha tingut una pèrdua important a la seva vida.

Però en cap cas vull dir evitar parlar de la persona que ha mort, tot el contrari, ha de tenir cabuda i presencia, tant per Nadal com en altres moments de les nostres vides, i sobretot perquè malgrat no ho entenguem és el que la persona en dol necessita més. Però mai desitjos de passar unes festes alegres i plenes d’il·lusió perquè això no ho sent, està forà del seu món i fins i tot és molest i agreuja el seu dolor.

En el seu lloc, podeu enviar mostres d’amor, de suport, com per exemple un simple cor i un estic amb tu, amb una abraçada de llum… o bé alguna frase com: Acollim la grandesa de les petites coses i lliurem-nos  amb més força que mai a viure plegats, en família, amb el nostre amor honrarem la seva memòria aquest Nadal.  

Segur que sabreu trobat la millor manera de fer-ho des de l’amor i la compassió. Per a tots els que teniu la sort de tenir totes les persones que estimeu, Bones Festes de Nadal!