La Mort, la volem sentir suficientment allunyada de nosaltres, parlar de la mort o, fins i tot, pensar-hi, ens genera dolor i ansietat. Enfrontar-se a ella, és una experiència per la  qual no estem preparats ni entrenats, malgrat ser un fet ineludible de la vida, que pot precipitar-se en qualsevol moment.

 

En el cicle de la vida,  la natura, ens mostra en cada època de l’any, que res és per sempre, que tot canvia i es transforma.

 

En la nostra societat, és difícil acceptar la mort com un fet natural, que malauradament succeeix tots els dies i que forma part intrínseca de tots nosaltres, ens costa admetre  que tot allò que neix, també mor.

 

Tragèdies que malauradament succeeixen a diari en forma d’accidents de tots tipus. Són morts traumàtiques, que ens commocionen i ens apropen en aquesta realitat, i ens mostren amb  tota la seva crueltat que som vulnerables i fràgils a qualsevol edat.

 

Aquestes morts inesperades, abruptes, a vegades individuals, a vegades  col·lectives, fan truncar les vides i les il.lusions de les famílies, es desplomen els valors d’allò que creiem important i ens mostren la vida despullada tal i com és, ens fa conscients que ningú és etern, malgrat en el nostre dia a dia creiem que tot és per sempre.

 

 

Quan aquests fets succeeixen, fan que  l’impacte familiar i social sigui més traumàtic, i  és, en aquests moments, quan pensem en la mort i amb la nostra vulnerabilitat, i ens assalten  els sentiments de ràbia i impotència,  indignació, incredulitat, etc., compartit per la majoria de la nostra família i societat.

 

El Shock i la tristesa dels familiars, comporta moments molt intensos i excepcionals de gran complexitat.

 

A  totes aquelles persones que en aquests moments es trobin en aquesta  situació tràgica, el meu més sentit condol i el màxim respecte i compassió per a tots ells, en el transit del seu dolor.

 

Des de la meva humil ànima suggerir-los  que es deixin acompanyar per professionals del Dol, els quals els oferiran un bri de llum per poder prosseguir en aquest difícil camí que malauradament hauran de transitar.

 

I espiritualment per a tots aquells que ja no hi són, que la llum els acompanyi en la seva transformació.

 

 

 

 

 

 

 

 

.